Hitta alla produkter till din skrivare här

Välj märke
1
Välj serie
2
Välj modell
3

Frågor till produkter

Frågor angående våra produkter

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om våra produkter. Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post: kundservice@inkpro.se.


Fråga: Vad är en kompatibel bläckpatron / tonerkassett?

Svar: En kompatibel bläckpatron / tonerkassett ersätter en originalpatron till ett betydligt lägre pris. Det vill säga, patronen är inte producerad av exempelvis Canon eller HP - Hewlett-Packard, utan av ett annat företag. Dessa är ändå kompatibla med/passar till din skrivare. Många kompatibla patroner är även återanvända originalpatroner. Dessa är gamla originalpatroner som blivit påfyllda.

Alla kompatibla bläckpatroner, tonerkassetter och trumenheter från inkpro.se testas på ISO-9001-certifierade fabriker, vilket garanterar dig en tillförlitlig produkt till endast en bråkdel av priset.


Fråga: Hur kan era produkter vara så billiga?

Svar:Svar: Vi köper direkt från världens största tillverkare och kan därför alltid erbjuda låga priser på bläck och toner.


Fråga: Vad betyder "hög kapacitet" / "XL"?

Svar: Att en skrivarpatron är av "hög kapacitet" / "XL" innebär att den innehåller mer bläck/tonerpulver än standardpatronen, på så vis räcker den till fler utskrifter. Dessutom så är dessa både bättre för miljön och mer ekonomiska. På inkpro.se hittar du flera olika original och kompatibla "högkapacitets" och "XL" skrivarpatroner.


Fråga: Finns det någon skillnad mellan era kompatibla och originalbläckpatroner / tonerkassetter?

Svar: Ja, priset är den största skillnaden. Du sparar upp till 80% genom att beställa våra kompatibla produkter istället för originalprodukterna. Dessutom erbjuder vi flera olika rabattpaket på tonerkassetter och bläckpatroner.

I de flesta fall så märker man ingen skillnad på en kompatibel patron och en originalpatron. Om du skulle vara missnöjd med kvalitén på dina utskrifter så kan du alltid reklamera din vara. Läs mer om det HÄR.

De kompatibla skrivarpatronerna är producerade för att ersätta originalpatronerna. Dessa tillverkas på fabriker som använder samma tekniker som originaltillverkarna utan att bryta mot patentlagar.


Fråga: Gäller min skrivargaranti när jag använder kompatibla bläckpatroner?

Svar:Svar: Ja, tillverkarens garanti kommer inte att upphöra för att du använder kompatibla bläck- eller tonerkassetter. Det är olagligt för tillverkaren att förhindra dig från att använda skrivarfärger eller tonerkassetter från andra producenter än originaltillverkaren. Du har rätt att välja själv som konsument.


Fråga: Vad är 5% täckning på en toner?

Svar: Mängden pulver i en toner (och ibland bläck i en patron) anges i antal sidor som tonern kan skriva ut. Detta antal gäller för utskrifter med 5% täckning på pappret, vilket är det uttryck som alla skrivarproducenter använder för att jämföra sina tonerkassetter. 5% täckning motsvarar en A4 sida med ca 10 linjer text i normal storlek. Det innebär att en sida med 10 linjer text skrivet med en ‘’fet’’ stil kommer vara mer än 5% täckning.

Dessutom är det skillnad på hur mycket olika typsnitt ‘’fyller’’, så 10 linjer text kan endast ses som en ungefärlig uppskattning. Om du skriver ut mycket bilder och/eller grafer, så ska du vara uppmärksam på att dessa utskrifter kommer utgöra en betydligt större täckning än 5%.


Fråga: Vad är en skrivartrumma?

Svar: Skrivartrumman är den enhet i laserskrivaren som överför pulvret från tonern till pappret. Trumman överför toner till text och bilder med hjälp av värme och tryck. Det är därför pappret kan vara varmt när det skrivs ut.

På de flesta Brother laserskrivare så ska trumman bli bytas ut emellanåt. Skrivaren meddelar dig när det är dags att byta trumman. Man brukar säga att trumman behöver bytas ungefär var 3-4 gång man byter toner.

Toner och trumma köps normalt separat till Brother- och Samsungskrivare. Om du däremot har en HP-skrivare så behöver du kanske inte byta trumma, då toner och trumma i vanliga fall är en och samma enhet i dessa skrivare.