Hitta alla produkter till din skrivare här

Välj märke
1
Välj serie
2
Välj modell
3

Tips och tricks

Ett tips är att undvika skrivaruppdateringar

Emellanåt släpper skrivartillverkaren firmware uppdateringar för din skrivare. I vissa fall är uppdateringarna avsedda att åtgärda ett legitimt problem med skrivaren. Men i många fall de är utformade för att inaktivera 3:e parts chips som används på kompatibla patroner. Om du använder kompatibla patroner och inte har problem med skrivaren kan du avvisa firmware uppdateringen när datorn ber dig göra det. Innan du accepterar en firmware eller programuppdatering i allmänhet, så se till att du förstår uppdateringens syfte och om det är värt risken att uppdatera.

Vissa drivrutiner är konfigurerade för att automatiskt installera uppdateringar utan att fråga dig. Se till att ändra inställningarna i din drivrutin så den alltid frågar dig innan ev. firmware-uppdateringar utförs. 

Till exempel, kan en ny firmware uppdatering för Samsung-skrivare att många kompatibla patroner blir oanvändbara i den uppdaterade skrivaren. Om du använder en Samsung-skrivare och vill fortsätta att använda kompatibla patroner, ska du undvika att installera firmware uppdateringar på din dator.

Se upp för riktigt billiga, originella skrivarpatroner. De tar slut på nolltid. Originala XL-patroner kostar mer men ger bättre värde på lång sikt.

Ett tips är att inte köpa skrivare med tre-i-en-patroner. När en färg tar slut, slutar skrivaren skriva ut den färgen, även om det finns gott om bläck kvar i de andra två kamrarna. Du kan alltså inte byta en färg åt gången. Köp en skrivare med en separat kassett för varje färg.

Genom att köpa fabriksnya kompatibla patroner här hos Inkpro kan du spara mycket pengar.

Skriver du mestadels ut svartvita dokument?
Köp då en laserskrivare som använder toner. De håller mycket längre än bläck. Besparingarna är enorma.